Klassisk Sangria oppskrift
- 2 Flasker rødvin (2x750ml)
- 6 cl Brandy
- 9 cl Appelsinlikør
- 2 cl Appelsinjuice
- 1 cl Limejuice
- 750 ml Club soda
Rør ingrediensene sammen (uten club sodaen) i en stor mugge eller bolle. Sett på et lokk eller dekk med plastfilm og la den stå i kjøleskap over natten. Rett før du serverer fyller du på isbiter, noen appelsinskiver og club sodaen. Rør sakte et par ganger. Kan pyntes med f.eks. ferskenbåter.
Brasiliansk Sangria oppskrift
- 4,5 cl Absint
- 3,75 cl Cachaca
- 1,5 cl Brandy (helst Spansk)
- 1,5 cl Appelsinlikør
- 3 cl Rødvin
- Sesongens frukt (Bær, lime, kiwi, pasjonsfrukt…)
Knus frukten sammen med spriten (ikke rødvinen) i en cocktailshaker. Rist godt og hell over i et stort rødvinsglass. Fyll på rødvinen og rør rundt.
Hollandsk Eplesangria oppskrift
- 1 flaske (750 ml) tørr hvitvin
- 1/3 kopp Van Gogh Wild Appel Vodka
- 1/3 kopp Appelsinlikør
- 1 kopp ananasjuice
- 3 spiseskjeer finmalt sukker
- 1 Eple i skiver (uten skall og kjerne)
- 1 Pære i skiver (uten skall og kjerne)
- 1 kopp stjernefrukt i skiver
- 4-5 sitronskiver
Rør det hele sammen i en stor mugge og server i glass fylt med isbiter.
New Zealand Sangria oppskrift
- 1 flaske Rødvin (750 ml)
- 4 skrelte kiwier kappet i skiver
- 1 skrelt sitron i skiver
- 2 skrelte og opphakkede mandariner
- 1/4 kopp sukker
- 2 kopper Club soda
Rør sammen ingrediensene (uten clubsodaen) i en stor mugge. Fyll på isbiter og club soda rett før servering og rør forsiktig et par ganger.
Fersken Sangria oppskrift
- 1 flaske (750 ml) Hvitvin (gjerne Pinot Grigio)
- 1 1/4 kopp Mango Rom
- 1 1/4 kopp Ferskenschnapps
- Juice fra 1/2 sitron
- Juice fra 1/2 lime
- Juice fra 1/2 appelsin
- 2 1/2 kopper 7-up (eller Sprite)
Blandes f.eks. i en punsjbolle med isbiter.